Het uurtarief dat mr. Van Breukelen hanteert is € 242,00 inclusief btw. Voor reis- en wachttijd geldt de helft van dat tarief. Er worden géén kantoorkosten gerekend.

Bij overzichtelijke zaken is het mogelijk om af te spreken dat de zaak wordt behandeld voor een vaste som.

Is uw bruto inkomen lager dan € 27.300 (alleenstaand) of € 38.600 (samenwonend)? Dan komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. De overheid betaalt dan de kosten van de advocaat en zelf betaalt u slechts een eigen bijdrage die varieert van 145 euro tot 781 euro (normen 2019). Er wordt in principe gekeken naar het inkomen van 2 jaar eerder (2017).

Voor een oriënterend gesprek langer dan een half uur wordt € 100,00 in rekening gebracht. Indien u uiteindelijk de zaak in behandeling geeft bij het kantoor dan wordt dit bedrag afgetrokken van de declaratie of de eigen bijdrage.

Het is lastig om aan te geven hoeveel uur er gaat zitten in een zaak. Eenvoudige hennepzaken bij de politierechter kunnen vaak worden afgedaan met circa 3 à 4 uur, exclusief reistijd. Indien er een ontnemingsvordering aan de orde is zal dit doorgaans meer tijd kosten. Pas na bestudering van het dossier kan er een goede inschatting worden gemaakt van het aantal vereiste uren.

Belangrijk: in veruit de meerderheid van de gevallen kan mr. Van Breukelen er aan bijdragen dat het uiteindelijk te betalen ontnemingsbedrag aanzienlijk lager uitvalt dan wat de Officier van Justitie eist. Het verschil is vrijwel altijd groter dan het honorarium, waardoor het al snel rendabel is om mr. Van Breukelen in te schakelen, ook als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand.